Saatiin jo viime perjantaina varmuus Nipsun kutisevaan ja mätivään ihottumaan. Se oli kuin olikin hotspot. Ensimmäisenä hälytin Saarisen Annelin (kennel Tiibob'sin kasvattaja) paikalle :D Anneli on minulle vähän niinkuin guru koira-asioissa. Annelin todettua sen hotspotiksi, soitin eläinlääkärille. Kangasalan kunnan eläinlääkäristä annettiin puhelimitse tarkat ohjeet hotspotin hoitamiseksi. Antibioottikuuria emme saaneet, koska Nipsulla ei ollut kuin yksi hotspot kohta...

Puhelun jälkeen lähdimme autolla hakemaan kunnan eläinlääkäriltä kauluria, jotta Nipsu ei voisi nuolla ja "kirputtaa" haavaa. Nipsun suun bakteerit kuulemma vain lisäisivät hautuman mätimisaikaa. Siellä eläinlääkäri vilkaisi pikaisesti Nipsua ja totesi, että hotspottia on. Samalla reissulla haettiin apteekista Petadine puhdistusainetta, Terrapoly voidetta ja Cothivet haavasumutetta. Viimeiseksi suuntasimme eläinkauppaan ostamaan kauluriin sopivaa pantaa. Kaikkinensa hotspotin hoitoon humahti 60€ rahaa. Auts.

1141750.jpg

Kotona laimensin eläinlääkärin ohjeen mukaan Petadinea lasilliseen vettä sen verran, että vesi muuttui kahvin väriseksi. Sitten pesin laimennokseen kastetulla vanulla ihottuma-alueen siten, että sain kaiken mädän pois ja ihon näkyviin. Tosin iho oli tietenkin kirkuvan punainen. Sitten kuivasin alueen huolellisesti ja viimeinä laitoin Terrapoly voiteesta suojaavan kerroksen. Voilá ja valmista tuli.

Lauantaina löydettiin sitten kaksi uutta hotspottia. Toinen vasemmasta reidestä läheltä nivusta ja kolmas selkärangasta. Nipsu raukasta tuli omalaatuinen dalmatialainen :)

1141755.jpg

Huomenna on sitten tarkoitus viedä Nipsu trimmaajalle ja kyniä poikaparka täysin klaniksi. Sen jälkeen seuraa takin osto, ettei Nipsu vaan vilustu.

Hyvää joulua kaikille :)