Nipsun vasen jalka meni taas. Sen siitä sai, kun liian ajoissa leveilin, että jalat eivät enää vaivaa. Paskan marjat. Olisi pitänyt koputtaa puuta!
Olimme perjantaista lauantaihin Annalassa. Kävin lauantai-iltana Anskun ja Empun kanssa iltalenkillä. Menimme Levonmäen kautta Kuuselantietä pitkin Saarenmaantielle ja sitä pitkin takaisin Annalaan. Kuuselantie oli valaisematon ja täysin pimeä. Nipsu oli irti ja juoksi pitkin metikköä ja peltoja. En nähnyt sitä siellä pilkkopimeässä, eikä mieleeni tullut, että pimeässä oli vastuutonta antaa sen juosta.
Palattuamme Annalaan ihmettelin miksi Nipsun päälaki oli mudassa. Pesin sen saunalla, jonka jälkeen Annika kuivasi Nipsun ja vei takapihalle kuivatteleen. Itse jäin saunomaan.
Saunasta tultuani anoppi ilmoitti, että Nipsu ontuu vasenta jalkaansa. Menin heti katsomaan Nipsua ja pyysin sitä kävelemään. Nipsu ontui pahasti. Ei varannut jalalle yhtään. Hieroin ja venyttelin jalkaa. Nipsu aristi kosketusta lavan ja kyynärän kohdalta. Olin todella masentunut. Tämä oli minun syytä, kun olin antanut sen juosta vapaana pimeässä. Nyt ymmärsin miksi päälaki oli mudassa. Nipsu oli takuulla kompastunut tms.
Nyt on kulunut onnettomuudesta pari päivää ja Nipsu ontuu edelleen tosin hieman vähemmän. Mikäli ontuu vielä keskiviikkona, vien Nipsun kunnan eläinlääkärille.
Nyt viisastuin, enkä enää ole niin typerä, että antaisin Nipsun juosta pimeässä.